Bliv medlem

Tag aktivt ansvar for en bæredygtig fremtid!

Som medlem får mulighed for at deltage aktivt i arbejdet og du kan på sigt få gavn af de ting som spirer frem af fælleskabsbaserede projekter i foreningen, som fx. rent vand, ren natur grøntsagsfælleskaber, delebilsordning, grejbank mv. Du behøver ikke deltage praktisk i arbejdet, men kan også deltage som passivt medlem. Alene det at du er medlem gør, at du er med til give foreningen vægt til at skabe mere grøn omstilling. Projekterne og arbejdsgrupper er baseret på engagement, behovsønske og lidenskab.


Indmeldelse her


* Skal udfyldes


Vedtægter

Vedtægter for Økologisk Bæredygtig Udvikling – Lejre Nordøst - version 1.0

1. Hjemsted

Foreningens navn er ”Økologisk Bæredygtig Udvikling – Lejre Nordøst.” Hjemsted er Kattinge i Lejre Kommune.



2. Formål

“ At arbejde for indflydelse, motivation og forandring lokalt i økologisk og bæredygtig retning - for bedre sundhed, fællesskab, natur, livskvalitet og ressourceudnyttelse ”



3. Medlemmer

Som medlemmer kan optages alle, der er interesserede i at arbejde for opfyldelsen af foreningens formål.

Stk. 2 Et medlem, som ikke respekterer nærværende vedtægter eller beslutninger, som er vedtaget af generalforsamlingen, kan af bestyrelsen ekskluderes af foreningen.

En eksklusion skal godkendes af den nærmest følgende generalforsamling.



4. Kontingent

Hvert medlem betaler et årligt kontingent, som fastsættes af generalforsamlingen.

Stk. 2 Kontingentet betales helårsvis.

Stk. 3 Der kan ikke ske refusion af erlagt kontingent.



GENERALFORSAMLING

5. Generalforsamling

Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed.

Stk. 2. Afgørelser træffes ved simpelt flertal.

Stk. 3. Beslutning om opløsning af foreningen eller vedtægtsændringer kræver, at mindst halvdelen af medlemmerne er til stede, og at 2/3 af disse stemmer for. Såfremt der ikke er mødt et tilstrækkeligt antal medlemmer, skal det forelægges for en ekstraordinær generalforsamling, der afholdes tidligst efter 1 måneds forløb og senest 2 måneder efter den ordinære generalforsamling. Forslaget er vedtaget ved simpelt flertal blandt de fremmødte.

Stk. 4. Som stemmeberettigede regnes alle, som har betalt kontingent inden 31.12. foregående år. Ekstraordinær generalforsamling indkaldes efter reglen i§ 8.



6. Ordinær generalforsamling

Den årlige generalforsamling afholdes inden oktober måneds udgang. Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal omfatte mindst følgende punkter:

1. Valg af dirigent

2. Valg af referent

3. Bestyrelsen aflægger årsberetning

4. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab til godkendelse

5. Fastsættelse af kontingent for det kommende regnskabsår

6. Godkendelse af budget

7. Indkomne forslag

8. Valg af formand i lige år

9. Valg af kasserer i ulige år

10. Valg af andre bestyrelsesmedlemmer – til bestyrelsen består af i alt 8 medlemmer

11. Valg af to suppleanter

12. Valg af revisor(ikke i bestyrelsen)

13. Eventuel

Stk. 2. Generalforsamlingen indkaldes elektronisk med mindst 4 ugers varsel. Årsregnskab, budget og forslag udsendes sammen med indkaldelsen eller senest 1 uge før generalforsamlingen.

Stk. 3. Indkaldelsen skal angive tid og sted for generalforsamlingen samt dagsordenen



7. Forslag

Ethvert medlem har ret til at få et angivet emne behandlet på den ordinære generalforsamling.

Stk. 2. Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være formanden i hænde skriftligt senest 1 uge før generalforsamlingen.



8. Ekstraordinær generalforsamling

Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen bestemmer det, eller når mindst 1/4 af de stemmeberettigede medlemmer skriftligt fremsætter motiveret ønske herom over for formanden, eller når en tidligere generalforsamling har besluttet det, eller når vedtægtsbestemmelser tilsiger det.

Stk. 2. Ekstraordinær generalforsamling indkaldes skriftligt af bestyrelsen med mindst 2 ugers varsel.

Stk. 3. Indkaldelsen skal angive tid og sted for generalforsamlingen samt dagsordenen.



9. Stemmeret og fuldmagt

Hvert medlem har en stemme.

Stk. 2. Stemmeretten kan desuden udøves af en myndig person eller foreningens bestyrelse, som medlemmet skriftligt har givet fuldmagt hertil.

Stk. 3. Dirigenten afgør, hvorledes afstemning skal foregå. Hvis et medlem kræver det, skal der afholdes skriftlig afstemning.



10. Dirigent og referat

Generalforsamlingen vælger selv sin dirigent.

Stk.2. Der udarbejdes referat af forhandlingerne. Referatet underskrives af dirigenten og formanden for bestyrelsen og udsendes senest 4 uger efter generalforsamlingens afholdelse.



BESTYRELSEN

11. Bestyrelsens medlemmer

Bestyrelsen vælges af generalforsamlingen. Bestyrelsen består af maksimalt 8 medlemmer, inklusiv formanden, kassereren og 2 suppleanter.

Stk. 2. Formanden og bestyrelsens øvrige medlemmer vælges for 2 år.

Stk. 3. Ved et bestyrelsesmedlems meddelelse om ikke at kunne deltage i bestyrelsesarbejde i en periode på mindst 12 uger indtræder en valgt suppleant i bestyrelsen. Findes ingen suppleanter, indkaldes til ekstraordinær generalforsamling til valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter. Såfremt formanden fratræder i en valgperiode, konstituerer bestyrelsen sig med en ny formand indtil førstkommende generalforsamling.

Stk. 4. Bylaugene supplerer selv, hvis en af deres repræsentanter giver meddelelse om ikke at kunne deltage i bestyrelsesarbejde i en periode på mindst 12 uger.

Stk. 5. Bestyrelsen konstituerer sig senest 1 måned efter generalforsamlingen. Valg af evt. næstformand sker I den forbindelse.



12. Ledelse og tegningsret

Bestyrelsen leder foreningen i henhold til vedtægterne.

Stk. 2. Foreningen tegnes af formanden eller af næstformanden sammen med et andet bestyrelsesmedlem.

Stk. 3. Ved køb, pantsætning eller salg af fast ejendom kræves dog underskrift af den samlede bestyrelse.

Stk. 4. Bestyrelsen kan nedsætte arbejdsgrupper.



13. Hæftelse

Foreningen hæfter kun for sine forpligtelser med den af foreningen til enhver tid tilhørende formue. Der påhviler ikke foreningens medlemmer eller bestyrelsen nogen personlig hæftelse.



14. Bestyrelsens pligter

Bestyrelsen har ledelsen af foreningens anliggender.

Stk. 2. Det påhviler bestyrelsen at sørge for god og forsvarlig varetagelse af foreningens anliggender.

Stk. 3. Bestyrelsen sørger for, at der udarbejdes budget, jf. § 7 og føres forsvarligt regnskab over de på foreningens vegne afholdte udgifter og oppebårne indtægter.

Stk. 4. Bestyrelsesmøde indkaldes af formanden eller i formandens forfald af næstformanden, så ofte anledning findes at foreligge, samt når 2 medlemmer af bestyrelsen begærer det.

Stk. 5. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af den samlede bestyrelse, herunder formanden eller næstformanden, er til stede.

Stk. 6. Beslutning træffes af de mødende bestyrelsesmedlemmer ved simpel stemmeflerhed. Står stemmerne lige, gør formandens eller i formandens forfald næstformandens stemme udslaget.

Stk. 7. Bestyrelsen udarbejder referat af mødet. Referatet underskrives senest på det efterfølgende møde af de bestyrelsesmedlemmer, der har deltaget i mødet.

Stk. 8. Bestyrelsen kan beslutte, at foreningen skal tegne bestyrelsesansvarsforsikring. Endvidere kan generalforsamlingen med tilslutning fra mindst 50% af foreningens medlemmer efter antal eller efter fordelingstal pålægge bestyrelsen at sørge for, at foreningen tegner bestyrelsesansvars-forsikring.


15. Forretningsorden

Bestyrelsen fastlægger sin egen forretningsorden.


REGNSKAB

16. Regnskabsår

Regnskabsåret er kalenderåret.

Stk. 2. Årsregnskabet skal indeholde både resultatopgørelse og balance.

Stk. 3. Det af generalforsamlingen godkendte regnskab forsynes med dirigentens påtegning om, at regnskabet er fremlagt og godkendt på generalforsamlingen.


17. Revision

Foreningens regnskab revideres af en revisor, der vælges af generalforsamlingen. Når det begæres af mindst 50% af foreningens medlemmer, skal revisor være statsautoriseret eller registreret.

Stk. 2. Revisor afgår hvert år. Genvalg kan finde sted.

Stk. 3. Revisor må ikke være medlem af bestyrelsen og må ikke vælges som kasserer.

Stk. 4. Revisionen skal udføres i overensstemmelse med god revisionsskik, og regnskabet påtegnes af revisor.



FORENINGENS OPLØSNING

18. Foreningens opløsning

Såfremt foreningen opløses efter generalforsamlingens vedtagelse, overdrages foreningens formue til Økologisk Landsforening.



Således vedtaget på den stiftende generalforsamling d. 23. Juni 2018.


Cvr. nr. er:  42549517.